Bijna Sinterklaas: koop de laatste Porsche 911 GT3 RS van Lego

De productie van de huidige Porsche 911 (991) loopt op zijn eind, en ook de Lego-afgeleiden moeten eraan geloven. De laatste 911 GT3 RS van blokjes is inmiddels ook 'van de band gerold', compleet met afscheidsceremonie.

Kleine jongetjes worden groot, maar de liefde voor prutsen met Lego verdwijnt bij sommige mensen nooit. Speciaal voor hen brengt de Deense steentjesfabrikant met regelmaat schaalmodellen van supercars uit. We zagen de Bugatti Chiron, maar ook de Porsche 911 is een klassieker. Van de huidige GT3 RS werd in 2016 een 1:8-schaalmodel gepresenteerd, dat uit 2.704 stukjes bestaat. Tweëeneenhalf jaar later - en in dezelfde maand waarin de nieuwe 911 werd gepresenteerd - is ook die productierun ten einde gekomen. 

Als speciaal saluut werd er nog even een fotosessie gedaan in Zuffenhausen, waar het schaalmodel quasi tussen de dikke 911'jes van de band rolt. We zien hem achter een GT2 RS staan, en ook bij een GT3. Waarom dan niet bij de GT3 RS, vraagt u? Die wordt niet meer geproduceerd.

Het schaalmodel heeft allerlei features, zoals rode veren, gedetailleerde lampunits, remklauwen, en wielen met laag profielbanden. De maker kan ook in de cockpit, waar je een gedtailleerd dashboard, een werkende transmissie en schakelflippers op het stuur vindt. Ook zitten er racekuipjes in, en een handschoenenkastje met een uniek serienummer. Als kers op de taart zitten er zes werkende cilinders in de boxermotor.

Momenteel staat de GT3 RS van Lego Technic nog voor 264 euro in de Lego-shop, volgend jaar komt er 'iets anders': Porsche fans should keep an eye out for even more exciting, authentic LEGO Technic builds in 2019, aldus de productmanager van Lego Technic.