Elon Musk mag geen wiet meer roken van NASA

Beginnen met een 420-Tweet en vervolgens keihard wiet roken tijdens de live uitgezonden Podcast van Joe Rogan, het lijkt erop dat Tesla-CEO Elon Musk iets heeft met het oproken van cannabis. Als het aan de NASA ligt is dat nu afgelopen.

SpaceX is met een doel in het leven geroepen: mensen door de ruimte heen en weer pendelen naar bestemmingen op of buiten de aarde. Maar als Musk dit met zijn bedrijf wil gaan doen, dan moeten er eerst wat NASA-astronauten in een raket de wereld afgeschoten worden. Als Musk wil dat SpaceX daar nog  voor in aanmerking komt, dan moet hij stoppen met het roken van wiet. Of in ieder geval op camera zodat demense het niet kunnen zien. Dat was kort samengevat de boodschap van NASA-baas Jim Bridenstine tijdens een persconferentie.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie is iets meer dan een week geleden begonnen met een veiligheidsonderzoek bij SpaceX naar aanleiding van Musks blazen bij Joe Rogan. "Dat was niet nuttig en wekte geen vertrouwen," aldus Bridenstine. Gelukkig zijn er al meerdere gesprekken tussen beide bazen geweest en heeft Musk toegezegd dat hij niet meer in het openbaar een joint zal roken. "Hij begrijpt dat dat ongepast gedrag was en we zullen het niet nogmaals zien." Eind goed al goed.