Lewis Hamilton crasht met superbike

Met het Formule 1-kampioenschap vers op zak, is het hoog tijd om met een andere machine levensgevaarlijk hard te gaan. Lewis Hamilton testte daarom afgelopen weekend een superbike, maar dat ging hem toch iets minder goed af.

In de Formule 1 zijn meerdere coureurs bezig met hele snelle motoren. Max Verstappen wil bijvoorbeeld ook best wat rondes rijden op een superbike, maar Red Bull laat dat niet gebeuren. Veel te gevaarlijk. Mercedes doet er iets minder moeilijk over met Lewis Hamilton en liet hem afgelopen weekend zijn eigen superbike testen. Het bleek een uitje met risico's.

Hamilton werd op uitnodiging van het Britse No Limits op zijn eigen pikzwarte MV Agusta F4 Yamaha YZF-R1 met startnummer 44 geplaatst. Daarmee mocht hij wat rondes over het circuit van Jerez scheuren, maar daarbij belandde de Engelsman met motor en al op de grond. Gelukkig was het geen heftige crash en kon Lewis zijn ronde vervolgen zonder enige verwondingen.

Hamilton is een ervaren motorrijder en heeft vaker op een superbike gezeten. Vorig jaar reed hij met LCR Honda's Cal Crutchlow een hele dag rondes op het Chuckwalla Valley circuit en heeft hij zijn naam aan motorbouwer (en Mercedes dochterbedrijf) MV Agusta weten te verbinden. Uit die samenwerking is zelfs een speciale editie van de F4 gekomen: de F4 LH 44.