In beeld: Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake

Aston Martin en Zagato hebben in het verleden wel eens een ietwat vreemd ogende shooting brake op de markt gezet. Beide partijen doen nu weer een poging en die lijkt nu al een stuk beter uit te pakken.

Als Aston Martin en Zagato de handen ineen slaan, dan gebeuren er doorgaans mooie dingen. Het Italiaanse designhuis weet de toch al mooie lijnen van het Britse automerk vaak van de Britse stijfheid af te helpen en te voorzien van de typisch Italiaanse souplesse. Iets wat ze nu ook gedaan hebben met de Vanquish Zagato Shooting Brake

Wat we hier zien zijn officiële beelden van het samenwerkingsproject waarbij een Vanquish S van een langere daklijn met uniek gevormde glasplaat is voorzien. Daardoor is hij veranderd in een shooting brake. Met de komst van een langer dak moest er ook extra interieur gemaakt worden. Zagato dacht dat cognac-kleurig leder met zwarte afwerking hem wel goed zou staan. Daar zijn we het helemaal mee eens. Het resultaat is volgens ons adembenemend.

Maar Zagato heeft zijn aanpassingen alleen op het uiterlijk uitgevoerd. De motorisering onaangetast gebleven. Niet dat een upgrade nodig is, want de zesliter V12 met 602 pk laat niets te wensen over. Aston Martin gaat 99 shooting brakes maken (en ze zijn waarschijnlijk allemaal al verkocht). Wanneer we er een in het echt kunnen bewonderen laten de Britten in het midden.

De shooting brake maakt deel uit van het Zagato-kwartet dat Aston Martin eerder toonde. Naast de hier getoonde shooting brake, zijn er ook 'Vanquishen' door Zagato als Volante, coupé en speedster ontworpen. Van elk model worden er 99 gemaakt, op de speedster na, daarvan komen er 28 die alleen voor de vrienden van Andy Palmer beste klanten van Aston Martin beschikbaar zijn.