Racing Point F1 verandert volgend jaar alweer van naam

Halverwege het seizoen van 2018 veranderde het team met de roze bolides al een keer van naam. Na de zomerstop kwam het terug als Racing Point Force India en dit weekend veranderden ze nogmaals van naam. Voor 2019 staat er weer een andere naam op stapel.

Het Formule 1-team uit Silverstone heeft niet het meest geweldige jaar achter de rug. Halverwege ging het failliet, maar gelukkig kwam er een doorstart door een overname van onder andere de vader van Lance Stroll. Gevolg daarvan was onder meer een naamsverandering, want de oude naam mocht niet meer gebruikt worden. Er werd snel gekozen om verder te gaan onder Racing Point Force India, maar dat rolt nou niet echt heel lekker van de tong, dus veranderde het team afgelopen weekend van naam, en doen ze dat volgend jaar gewoon nog een keertje.

Wat die naam precies gaat zijn weten ze waarschijnlijk nog nergens, want op de startlijst van 2019 staat een 'placeholder'. Vooralsnog gaat het team Racing Point F1 heten, maar teambaas Otmar Szafnauer laat al weten dat de definitieve naam in de aanloop van het volgende seizoen bekend gemaakt zal worden.