Pierre Gasly gaat het Max Verstappen moeilijk maken

Pierre Gasly, de nieuwe Franse teamgenoot van Max Verstappen, wil het de Nederlander goed moeilijk gaan maken volgend seizoen. Daarnaast hoopt hij veel bij te leren bij Red Bull Racing.

De 22-jarige Gasly rijdt pas één seizoen mee in de Formule 1 en mag zich volgend seizoen al plaatsen in een auto van een van de topteams van de koningsklasse. Daar is hij vanzelfsprekend vooral blij mee, maar hij hoopt dat hij er niet alleen zijn kwaliteiten kan vertonen, maar er ook gelijk veel kan opsteken. Daarnaast heeft hij de ambitie om het Max Verstappen zo moeilijk mogelijk te maken. 

"We zullen zien hoe het gaat tegen Max. Hij is een van de meest getalenteerde coureurs op dit moment en het is altijd goed om een teamgenoot te hebben die competitief is. Ik zal het hem zo moeilijk mogelijk maken en dan zien we wel wat het eindresultaat wordt," aldus Gasly tegenover Sky Sports.

Gasly reed het afgelopen seizoen zeker niet slecht in de Toro Rosso. Hij eindigde op een vijftiende positie in het algemeen klassement doordat hij zich vijf keer tot de top tien, en zelfs één keer tot een vierde positie wist te vechten. Laten we dat maar niet afzetten tegen de prestaties van Max.

Gasly is de enige Red Bull Racing-coureur die al langer met de Honda-motor heeft gereden. Hij weet waar het blok toe in staat is en gelooft dan ook dat de Japanners geen moeite hebben om het gat tussen hen en Mercedes en Ferrari te kunnen dichten. "Ik geloof echt in dit project en heb bewondering voor het vele werk dat ze erin steken. Er komt een moment dat het verschil in vermogen wordt overbrugd, daar ben ik van overtuigd. We moeten ze de tijd geven, maar Honda en Red Bull zullen ongetwijfeld met iets heel moois komen."

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dec673b23824', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });