Ein-de-lijk: Nederlanders kunnen Tesla Model 3 configureren

Heel Amerika rijdt inmiddels al tijden rond in Tesla's kleinste telg, en wij Nederlanders maar wachten op de 'goedkope' Tesla. Welnu is het nieuws eindelijk daar: hij kan geconfigureerd worden, en dat betekent dat de levering nabij is.

Het lijkt wel alsof ze bij Tesla weten van Sinterklaas, want vandaag komt het bedrijf met het goede nieuws dat Nederlandse reserveerders eindelijk hun langverwachte Model 3 mogen gaan samenstellen. Met het openstellen van de configurator geeft Tesla ook aan dat de levering van de elektrische auto niet lang meer duurt. Sterker nog, het bedrijf verwacht in februari van volgend jaar te beginnen met het uitleveren van de voertuigen. 

Tesla kennende zitten er nog wat kleine haken en ogen aan het openstellen van de configurator. Reserveerde u bijvoorbeeld een basisversie van de Model 3, dan heeft u pech. Het wachten gaat voor u nog even verder, de mensen die meer poet uitgaven en een long range (vanaf €58.800) of performance (vanaf €69.700) versie reserveerden, zijn nu waarschijnlijk bezig met het samenstellen van hun voertuigen. 

De uitlevering van de auto's zal dus niet volledig op volgorde van reservering verlopen. Tesla laat weten dat het bij het bepalen van de levering naast de reserveringsdatum rekening houdt met bezorglocatie en configuratieopties. Mocht u het wachten nu echt beu zijn (of geen zin hebben in de Teslataks hogere bijtelling), dan kunt u de reservering nog altijd annuleren. Tesla betaalt u dan netjes uw €1.000 terug.