Red Bull gaat Honda-motoren niet tot TAG Heuer hernoemen

Het vertrouwen in 2019 is rotsvast bij Red Bull Racing. Volgend jaar gaat het Formule 1-team niet meer verbergen met welk merk motor ze rijden. In 2019 staat er gewoon netjes Honda op de bolides van Max Verstappen en Pierre Gasly.

Dat je met een Renaultmotor rondrijdt is blijkbaar niet iets waar je als F1-team trots op bent. Gelukkig voor Red Bull Racing had het TAG Heuer als sponsor, een Zwitsers bedrijf dat motoren voor horloges maakt, dus ook iets met motoren doet. Enfin, het was goed genoeg om het hele motorblok van een andere merknaam te voorzien. Maar dat komt in 2019 tot een einde. Dan gaat het Franse motorblok op de schroothoop en komt er een Japanse voor in de plaats. En daar zijn de Rode Stieren wel trots op.

Vanaf volgend seizoen rijdt Max Verstappen officieel met een Honda motor en zal dat ook netjes op zijn auto af te lezen zijn. Sponsor TAG Heuer zal er ook gewoon nog op afgebeeld staan, maar dan zoals het hoort: als leverancier van Verstappens polswekker. 

"Over the past three seasons the TAG Heuer name has become deeply linked with the team’s efforts, through its branding of our power units, and also via the company’s exceptional global visibility. The TAG Heuer name has outstanding heritage in Formula 1, stretching back to the golden age of grand prix racing, and we are proud to play a part in that continuing story," aldus teambaas Christian Horner.

Mocht u overigens nog verlegen zitten om een leuk kerstcadeautje? Max Verstappen heeft precies op tijd voor de feestdagen een nieuw klokkie ontworpen.