Luxemburg verhoogt accijns op brandstof

U wilt nog even spotgoedkoop tanken in Luxemburg? Dan hebt u nog vier weken de tijd. Op 1 januari 2019 gooit het kleinste land van de BeNeLux de accijnzen op brandstof omhoog. Dat gratis OV moet ergens van betaald worden.

Luxemburg is het tankmekka van de EU. Menig vakantieganger rolt in de vakantie op de laatste brandstofdampen het Groothertogdom in, om een paar euro op een volle tank te besparen, en de rokers onder hen slaan er meteen wat goedkope saffen bij in. Maar ook Luxemburg - het land met de politie-Tesla's - blijft niet eeuwig vasthouden aan lage prijzen, al was het alleen maar omdat in een gezonde economie het prijspeil elk jaar licht stijgt. 

Met hoeveel de accijnzen stijgen is nog niet bekend, de overheid heeft alleen gemeld dát de prijzen stijgen. Lokale media verwachten met zo'n twee tot drie cent de liter, en hiermee kan de vrij retorische vraag 'is het de moeite nog waard om in Luxemburg te tanken?' met een volmondig 'ja' beantwoord worden. Momenteel kost een liter diesel of benzine tussen de €1,10 en €1,20, met een paar cent hierbij is Luxemburg nog steeds goedkoop. We verwachten dan ook dat de Luxemburgse Jean Dupont zijn gele hesje nog even in de kast houdt. Zeker nu hij van de staat ook legaal een blowtje mag roken, de eerste 20 kg aan Canadese marihuana is al onderweg naar de EU.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecf05a1b966c', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });