Ford GT krijgt 2.000 pk, kan er niets mee

De Ford GT van de vorige generatie heeft zo zijn eigenaardigheden, maar er was zeker niets mis met de V8 die 550 pk produceert. Of toch wel? Meer is toch altijd beter?

In 'Murica geldt nog steeds 'bigger is better'. Dat zie je niet alleen aan het formaat van de auto's, maar ook aan de inhoud van de motorblokken en daarbij geproduceerde paardenkrachten. Er bestaat niet zoiets als perfecte balans tussen vermogen en kunnen, daarom kwakt Heffner Performance lachend 2.029 pk in een Ford GT. Die auto stond toch al niet bekend om zijn geweldige prestaties in bochten.

Heffner staat niet bekend om zijn terughoudendheid als het aankomt op het tunen van de exotische voertuigen die men bij hen aflevert, maar dat wil niet zeggen dat ze het niet kunnen. Het tunen van een Ford GT kan namelijk in meerdere stages. Dat wil zeggen dat hij ook met 862 pk afgeleverd kan worden. Daarbij moeten we wel zeggen dat dat op normale benzine is. Als er racepeut getankt wordt, dan gooit de V8 er ineens 1.014 pk uit. En dan hebben we het hier over pk's aan het wiel, niet aan de krukas.

Bij stage 2 komt het serieuzere werk pas om de hoek kijken. Hierbij gaan de paardenkrachten boven de 2.000 uitkomen en moet er ook flink wat werk verzet worden voordat de auto dit aankan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verstevigd chassis. Maar ondanks de aanpassingen mag de auto nog steeds gewoon de weg op volgens de tuner. 

Nu zijn de upgrades natuurlijk niet gratis. Een Stage 1 upgrade kost tussen de $35.000 en $42.000, afhankelijk van het al dan niet aanvinken van de optionele titanium uitlaat. Voor een Stage 2 upgrade moet even gebeld worden. Die prijzen worden niet zomaar gecommuniceerd. Maar goed, voor niet lullige bedragen krijg je dan ook een niet lullige hoeveelheid paardenkrachten. 

De onderstaande Ford GT is als extraatje ook nog onder handen genomen door Wheels Boutique met als resultaat een wel heel fijn ogend exemplaar.