Tesla gaat 'klokkenluider' KAPOT maken, eist $167 miljoen

Terwijl Tesla deze zomer alle zeilen bijzette om zo veel mogelijk Model 3's te produceren, werd het naar eigen zeggen gesaboteerd door een medewerker. Deze Martin Tripp dacht daar anders over, en eiste na zijn ontslag $1 miljoen. Tesla slaat nu terug.

Het verhaal van de Tesla-saboteur-slash-klokkenluider was al een beetje raar, en het werd er vanuit zijn zaak niet veel beter op toen Tripp allemaal foto's en rants begon te twitteren. Inmiddels heeft de beste man zijn twitteraccount weer verwijderd, maar de rechtszaken lopen door. Uit informatie die CNBC heeft ingezien blijkt dat Tesla met een omvangrijke counter claim is gekomen: het wenst $167 miljoen van Tripp te ontvangen. Een symbolisch bedrag natuurlijk, want tenzij de man morgen de Powerball wint, zien we hem niet even honderdzestig miljoen ophoesten.

De kans dat de rechter Tesla de door Tripp gewenste $1 miljoen zal uitbetalen schatten we ook vrij klein in, te meer omdat Tripp zijn advocaten heeft ontslagen en zichzelf nu vertegenwoordigt. De zaak zal wel met een sisser aflopen.