Vliegende auto vliegt per ongeluk weg en crasht

De vliegende auto moet het volgende toverding worden, na de hybride-, batterij- en autonome auto. Toch wil het allemaal niet echt opschieten, want ze vliegen nog steeds nergens, en als ze het wel doen, gaat het fout.

Een van de bedrijven die werken aan een vliegende auto is Detroit Flying Cars. De naam laat niet heel veel aan de verbeelding over, ze maken een auto die kan vliegen. Ongetwijfeld doen ze dat in Detroit.

Dit weekend waren ze hun prototype aan het testen op het Willow Run Airport ergens in de staat Michigan. De auto zou niet gaan vliegen, maar alleen over de banen van het vliegveld taxiën. Dat ging kennelijk niet helemaal volgens plan, want de auto steeg op en crashte na een korte vlucht wer ter aarde. 

Bij de harde landing klapte het landingsgestel in en het toestel brak in tweeën. In de vliegende auto zaten twee personen, ze zijn na de crash naar het ziekenhuis gebracht met onbekende verwondingen.

De Detroit Flying Cars WD-1 die ze aan het testen waren blijkt in ieder geval goed te vliegen. Althans hij komt makkelijk van de grond, maar het is niet handig als dat op ongeplande momenten gebeurt. De auto heeft twee motoren aan boord, een elektrische voor tijdens het gebruik als auto, die motor heeft 54 pk. Het batterijpakket voor die motor is niet heel groot, want de auto komt er maar 80 kilometer ver mee. Ongetwijfeld kozen de ontwikkelaars voor een zo licht mogelijk accupack. Tijdens het vliegen komt een conventionele motor kijken. Dat exemplaar heeft 101 pk en genereert een kruissnelheid van 200 kilometer per uur en heeft 640 kilometer bereik.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dd316a6877e9', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });