Max Verstappen: 'liever onbetrouwbare dan trage Honda-motor'

Tijdens het afgelopen seizoen moest Max Verstappen regelmatig kiezen tussen een trage Renault-motor, of een die gebreken vertoonde. Als hij bij Honda voor dezelfde keuze komt te staan, dan rijdt hij zijn motor het liefst kapot.

Hopelijk gebeurt het niet meer dat Max Verstappen hoeft te kiezen uit een onbetrouwbare motor nu zijn team is overgestapt naar Honda. Maar alles is mogelijk in de wereld van de autosport, dus ook dat Honda een ondeugdelijk product gaat leveren aan de rode stieren. In dat geval heeft Max zijn keuze al gemaakt: het maakt niet uit waarmee hij rijdt, als hij er maar mee kan winnen.

“Als ik moet kiezen, dan geef ik er de voorkeur aan om de ene race te winnen en bij de volgende mijn motor op te blazen in plaats van dat ik constant te langzaam ben," vertelt de Nederlander tegen Sky Sports. Als we naar vorig seizoen kijken, dan is het nog niet zo zeker dat Honda ook met een geweldige aandrijving over de brug komt. Pierre Gasly viel de laatste race zelfs nog uit met een mankement aan het blok. Maar dat hoeft niet heel veel te zeggen aangezien Toro Rosso door Red Bull en Honda werd gebruikt als testteam.

Verstappen ziet dan ook geen vuiltje aan de lucht als het aankomt op het nieuwe motorblok van volgend jaar. "Honda heeft veel motoren gebruikt omdat het kon, maar ze waren dit seizoen al behoorlijk goed." Ook over de in aanbouw zijnde nieuwe bolide is Max erg positief. Dat komt mede door medewerking van Adrian Newey. Volgens Max is Newey erg nauw betrokken bij de ontwikkeling  van de RB15. "Dat is een heel goede zaak, en het ziet er allemaal veelbelovend uit, maar we moeten ook realistisch blijven. Eerst moeten we een goede auto bouwen. Daarnaast moeten we een betrouwbare en krachtige motor hebben."