Kopen: Mercedes-AMG GT C 50th Anniversary met en zonder dak

Zoals met veel speciale edities van auto's zijn ze al uitverkocht voordat ze officieel bekend gemaakt worden. De AMG GT C 50th Anniversary gold precies hetzelfde, maar de eerste twee zijn alweer op de markt: een coupe en een dakloze versie.

Je hebt van die mensen die auto's kunnen kopen omdat ze ze willen hebben, niet omdat ze ermee gaan rijden. Dat zijn ook precies de lui die er flink wat centen aan verdienen. Een daarvan is Michael Fux. De beste man koopt alles wat hij maar kan kopen en eens in de zoveel tijd gooit hij weer wat van zijn bolides de markt op. Deze twee speciale Mercedessen horen daar ook bij. En dat terwijl er maar vijftig van elk gemaakt is.

Om te zeggen dat Fux veel plezier aan de auto's beleefd heeft gaat wat ver. De coupe heeft 59 miles (95 km) op de teller staan, de cabrio heeft wat meer actie gezien met 79 miles (127 km) op de klok. Beide zijn dus vrijwel brand spankin' new te noemen. Maar daar is de prijs ook naar. Voor de auto's verwacht Fux tussen de $175.000 en $250.000 per stuk te vangen.