Renntech haalt nog meer pk's uit te sterke SL65 AMG Black Series

De Mercedes SL65 AMG Black Series is niets minder dan een rijdende legende en heeft eigenlijk nergens een upgrade nodig. Hij kan z'n 670 pk normaliter al niet eens op de weg leggen, maar toch besloot Renntech de auto aan te pakken.

Vroegah, in de goeie ouwe tijd, deed AMG nog wel eens iets wat eigenlijk niet door beugel kon. Het schoolvoorbeeld hiervan is de SL65 AMG Black Series. De auto was zo uit balans met z'n zesliter V12 met twee turbo's die 670 pk en 1.000 Nm naar de achterwielen stuurde. Een sprint naar 100 km/u gebeurde in 3,2 seconden en de topsnelheid lag begrensd op 320 km/u. Klap op de vuurpijl: 250 kilogram lichter dan de normale SL. Klinkt allemaal al prachtig, toch? De realiteit was iets minder.

Al die eerder genoemde cijfers waren simpelweg teveel voor de twee gigantisch dikke lappen rubber  om de achtervelgen waardoor de auto niet van zijn plaats kwam zonder zeer lokale rookwolken te produceren. En als de auto dan op snelheid was en het gaspedaal ingetrapt werd om iemand in te halen, dan greep de traction-control zo hard in dat de auto alleen maar langzamer ging rijden. Nu, meer dan tien jaar na z'n introductie is er eindelijk een tuner gevonden die het aandurft om dit monster aan te pakken.

Renntech denkt bij het aanpakken van de onbruikbare Black Series niet aan het bruikbaar maken van de Merc, maar heeft in al z'n wijsheid besloten om de V12 nog krachtiger te maken. Na wat tunewerk van de Duitsers produceert het blok nu 822 pk en 1.356 Nm. De rest van de aandrijving is niet veranderd, dus al die power gaat nog steeds linea recta naar de achterwielen. Wel heeft de tuner de versnellingsbak van andere software voorzien waardoor deze beter om kan gaan met de toename in kracht.

Daarnaast zijn de remmen geüpgraded, maar alleen achter de achterwielen, want daar zijn ze het minst belangrijk. Aan de voorkant vinden we nog wat koolstofvezel in de luchtkanalen, want Duitse tuners zonder carbon fiber kan natuurlijk niet. 

Wat de upgrade voor uitwerking heeft op prestaties van de auto weten ze vermoedelijk alleen bij Renntech. Het bedrijf communiceert deze niet naar buiten. Het zou natuurlijk zomaar kunnen zijn dat de SL65 AMG Black Series nu nog slechter presteert.