Volkswagen ontdekt ook gesjoemel in sjoemelupdate diesels

Bij Volkswagen zijn ze inmiddels zo erg op hun hoede voor sjoemelsoftware dat ze zelfs de updates nu verdenken van geknutsel met de dieseluitstoot. Ze hebben nu zelfs de toezichthouders gewaarschuwd.

Het schandaal met sjoemelsoftware waardoor diesels schoner leken te rijden dan ze daadwerkelijk deden blijft doorgaan. Niet alleen is Volkswagen nog steeds jaarlijks miljarden kwijt aan de naweeën van het schandaal, er blijken nog steeds hardnekkig sjoemelaars te zijn. De Duitsers ontdekten onregelmatigheden in de software-updates die aan sommige motoren zijn gestuurd.

De Duitse krant Bild am Sonntag meldde gisteren dat de autofabrikant weer op een probleem is gestuit. De woordvoerder van het concern meldt de krant dat het gaat om de driecilinder 1,2 liter EA 189 dieselmotor. Het opvallendste van het verhaal is dat die motoren al een update hebben gehad om het gesjoemel te laten stoppen.

Het Kraftfahrt Bundesamt (KBA) dat in Duitsland over de toelating van auto's gaat meldt dat ze inderdaad door Volkswagen op de hoogte zijn gebracht. Volkswagen gaat begin januari met gezwinde spoed aan de slag met het verder onderzoeken van de onregelmatigheden. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dd3387365afd', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });