LOL! Bentley zou klanten verliezen aan Tesla

In de categorie sterke verhalen: Tesla maakt het Bentley moeilijk.

Zouden mensen die normaliter een Bentley kopen nu voor Tesla kiezen omdat Bentley geen elektrische auto aanbiedt? Als wij de profeten van de EV mogen geloven, is het antwoord bevestigend. Ongeveer 40% der stinkend rijken behoort tot de groep der 'upper liberals and post-moderns'. Kort samengevat: mensen die het prima vinden dat vliegtickets duurder worden omdat zij dat toch niet voelen, maar het grauw wel en zo wordt de planeet gered. Denk mensen in de categorie 'Kraken is sympathiek, maar niet in mijn loft'. 

Deze mensen willen wel een Bentley, zo wordt beweerd, maar kiezen vanwege EcoKarma toch voor een Tesla. Bentley zelf denkt dat dus ook en wil daarom binnen vijf tot tien jaar met een eigen EV komen. Naar ons idee zijn er tenminste twee dingen mis met de gedachte dat Tesla een belangrijke concurrent voor de überBritten is. In de eerste plaats is een Tesla domweg niet in dezelfde league als Bentley. Een Tesla kiezen vanwege elektrificatie is toch als zeggen: 'Normaal gesproken drink ik Chateau Lafite, maar omdat de huiswijn van de Appie biologisch is, heb ik dat maar gepromoveerd tot favoriete opdrinkdrankje'.

In de tweede plaats is de klant die een Bentley kan betalen, doorgaans niet een klant die slechts één auto heeft. Waarom is een keuze tussen Tesla en Bentley noodzakelijk? Als de fossiele aandrijflijn het pijnpunt is, zou niet alleen Bentley er last van moeten hebben, maar alle topmerken die benzineslurpers bouwen. Wellicht is er een andere reden waarom Bentley de voornoemde klantengroepen niet bereikt, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Tesla de stoorzender is. God verhoede echter dat Bentley in de jacht op Teslarati hout en handgemaakt inruilt voor schermen en snufjes.