Max Verstappen: Ocon daagde me uit om hem te duwen

Eén van de meestbesproken momenten van het afgelopen F1-seizoen, was de bonje tussen Max Verstappen en Esteban Ocon in Brazilië. We zagen de duwtjes, maar niet wat er aan voorafging. In een terugblik vult Max deze leegtes even in.

Na het vrij onschuldige handgemeen, dat wereldwijd tot in den treure uitvergroot en geanalyseerd werd, kreeg Max twee dagen werkstraf aan zijn raceoverall en was het kamp Ocon/Mercedes de grote winnaar. Red Bull was zijn raceoverwinning kwijt, Hamilton kon voor de tiende keer in het seizoen op het hoogste treetje staan, en Ocon mag zich volgend jaar als reserverijder van Mercedes gaan voorbereiden op een mogelijk debuut bij de hoofdmacht in 2020.

In een terugblik in het AD vertelt Verstappen dat Ocon vlak voor de duwtjes nog even extra in de zuigmodus schakelde: "Voor mezelf was ik super rustig, maar ik wilde wel even verhaal halen, zo van: wat deed jij nou? Toen begon hij me een beetje uit te lachen. En als je net die wedstrijd hebt verloren, dan vind ik dat een heel ongepaste reactie. Dus duwde ik hem van: waar ben jij mee bezig? Begon hij meteen te schreeuwen van ‘haal de camera’s erbij’. En hij zei ‘duw me dan, duw me dan’. Ja, dan houd ik natuurlijk niet in. Mij maakt die camera niks uit. Ja, dan vind ik dat een heel normale reactie.’

Overigens heeft de FIA nog altijd niet bepaald wat Verstappen precies moet gaan doen, maar ze hebben nog tot begin mei om iets te bedenken: een werkstraf moet volgens de reglementen binnen zes maanden bepaald en uitgevoerd worden.