Dronken vrouw rijdt hulpverlenende politieagenten ziekenhuis in

Het jaar is nog jong, maar de titelhouder van 'totale lul trut van het jaar' lijkt al gevonden. De dame in kwestie besloot dronken in haar Volvo te stappen, rode kruizen op de A2 te negeren en vervolgens tegen een politiewagen tot stilstand te komen.

Op oudejaarsavond rond 22:00 kreeg de politie de melding dat er iemand met pech op de A2 tussen Waardenburg en Zaltbommel stond. Twee agenten waren snel ter plaatse. Ze plaatsen hun nieuwe Mercedes schuin over twee wegstroken om ervoor te zorgen dat ze veilig de pechhebbenden van de weg konden duwen. De wegstroken waarop ze werkten werden voorzien van rode kruizen. Niet dat het veel baat had.

Nadat de agenten klaar waren met het pechgeval stapten ze in hun auto om weg te rijden. Precies op dat moment kwam de dronkaard in haar Volvo aanzetten. Ze had alle rode kruizen tot op dat punt genegeerd en ramde zich vol in de zijkant van de Mercedes van de dienders. Deze moesten vervolgens er weer uit geholpen worden door de brandweer. Beide agenten, een man en een vrouw, waren er ernstig aantoe en werden direct naar ziekenhuizen in Utrecht en Nijmegen vervoerd.

De te hulp geschoten politie hield de veroorzaakster aan en na een blaastest op het bureau werd duidelijk dat ze onder invloed achter het stuur had gezeten. Ze had drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed. De politie stelt een onderzoek in naar het ongeluk.