Elf splinternieuwe oude BMW 5 Series uit 1994 gevonden

Zo goed als nieuw, altijd binnen gestaan en zelfs niet eens van een oud vrouwtje geweest. Dat zijn de elf BMW 5 Series uit 1994 die gevonden zijn in een oude loods in Bulgarijë.

Er zijn wel eens verhalen van prachtige barnfinds of andere unieke vondsten, maar meestal gaat het hierbij om een enkele auto, geen elf die bijna allemaal in nieuwstaat zijn. In Bulgarije had iemand wel dat geluk, hij liep tegen een aantal BMW 5 Series uit 1994 aan die zo nieuw zijn dat ze nog niet eens op kenteken gezet zijn.

Het verhaal gaat dat ze door een verhuurbedrijf aangekocht zijn, maar om nog onduidelijke reden zijn ze nooit in gebruik genomen en ergens in een verlaten pand geparkeerd, want zo gaat men blijkbaar te werk in Bulgarijë. Het is natuurlijk ook een land dat verzuipt in het geld waardoor elf luxe bakken makkelijk vergeten worden.

Maar goed, het grootste gedeelte van de Fünfers bestaat uit 520i's en er zitten enkele 525i's tussen. Een aantal heeft flinke lakschade en deuken omdat ze niet bepaald onder perfecte omstandigheden weggezet zijn. De echte waarde zit bij alle dan ook aan de binnenkant. Het interieur van de wagens is perfect bewaard gebleven, sommige hebben zelfs het beschermde plastic er nog omheen.

De vinders hebben alleen een probleem met de vondst: de auto's mogen in Bulgarijë niet op kenteken gezet worden. De overheid registreert auto's met oudere Euro-normen niet meer. De oplossing lijkt dan ook exporteren naar Duitsland waar ze nog wel op een speciaal kenteken gezet kunnen worden. Of dat gaat gebeuren is nog onduidelijk, maar er wordt in ieder geval wel gesproken van een verkoopprijs van 15.000 euro per stuk. Wij zouden het er niet voor neertellen, u wel?