Porsche gaat helemaal eco met nieuwe 718 Cayman GT4 Clubsport

Porsche heeft een nieuwe Cayman GT4 voor het circuit ontwikkeld, en promoot deze als 'more sustainable'. Aan het motorblok zal het niet liggen, dat is gewoon weer een hele dikke zescilinder.

Wie met een Porsche wil racen moet geld meebrengen, veel geld. Tot voor kort waren instappers aangewezen op een 911 GT3 Cup de goedkoopste manier om met een nieuwe Porsche het circuit op te gaan. Sinds enkele jaren bouwen de Duitsers echter ook een race-Cayman, van deze Clubsport is nu een tweede generatie gemaakt. Voordeel van deze racer: de motor zit op de goede plaats. Over deze motor: waar elke andere 718 zich met een viercilinder moet redden, wordt ook hier weer de atmosferische 3,8 liter boxermotor ingebouwd, Porsche gebruikte het blok in de 911, voordat het op turbomotoren overschakelde.

Porsche maakt twee versies: "Trackday” en “Competition”. De eerste is voor amateurracers die af en toe eens een circuitdag meepakken, de tweede wordt gemaakt voor professionals, en heeft onder andere een grotere tank, een instelbare rembalans en een geïntegreerde brandblusser. De motor levert 425 pk, een zeer royale 40 pk meer ten opzichte van zijn voorganger. Het vermogen gaat via een zestraps PDK naar de achterwielen, en het geheel weegt 1.320 kg. Als u er eentje koopt, dan helpt u het milieu, want de deuren en achtervleugel zijn uit organische vezels opgetrokken. We moesten er smakelijk om lachen, een groen voetje halen met een product dat verder geen enkele nutsfunctie heeft. We betwijfelen dan ook ten zeerste dat deze 718 de stamp of approval krijgt van Liesbeth van Tongeren en de rest van de Groene Khmer. 

De prijs? 134.000 euro voor de Trackday en 157.000 euro voor de de Competition. Exclusief belastingen uiteraard.