Goed nieuws: Brabham BT62 mag voor £150.000 de straat op

Het Australische Brabham doet niet aan inhouden en bouwde de BT62 daarom alleen voor het circuit. Maar omdat er klanten zijn die met hun €1,4 miljoen kostende supercar ook boodschappen willen doen, biedt de bouwer nu ook die optie.

Brabham Automotive heeft maar aan één ding gedacht bij het ontwikkelen van de BT62: het moest een supercar zonder grenzen worden. En dat is gelukt met totaalgewicht van 972 kg en een 5,4 liter V8 die 710 pk produceert zonder hulp van turbo's. Maar klanten die 1,4 miljoen euro neertellen voor deze supercar willen toch graag iets meer doen met hun auto dan rondjes over een circuit knallen. De boodschappen halen zichzelf niet. Kopers bleven vragen naar een legale versie van de BT62. Die maakt Brabham nog steeds niet, maar ze willen de racewagens wel ombouwen tot boodschappenwagens. 

Voor een schappelijke investering van €167.409 tovert Brabham een net gekochte BT62 om tot snelheidsmonster voor klinkerstraatjes. Daarvoor bouwt de fabrikant enkele broodnodige veiligheidssystemen in, zetten ze de auto wat hoger op de poten en wordt de stuuruitslag wat groter voor de krappere bochten. Daarnaast worden er airconditioning en sloten geplaatst en wisselt men de standaard bekleding om voor een iets slijtvastere variant. Heel veel impact op de prestaties van de auto hebben al deze aanpassingen niet. Hij wordt ietsjes zwaarder, maar de machtige V8 blijft ongewijzigd. 

David Brabham, grote baas van het bedrijf, is niet helemaal blij met de aanpassingen, maar doet wat er van hem verwacht wordt door goedbetalende klanten. "We designed the BT62 to be an unrestricted, thoroughbred track car and our extensive test program has revealed it to be all of those things. This isn’t a car designed for the road. With that said, it’s clear some customers are keen to have a road compliant option with their BT62, particularly to drive to and from the track. My father Jack was always customer focused, and we will continue with that ethos."

De eerste Brabham BT62 die de straat op mag wordt deze zomer verwacht. Hieronder ziet u er alvast een die door David bestuurd wordt over een stratencircuit. We raden u aan om het volume iets omhoog te schroeven, want oorporno.