Lamborghini Huracán EVO heeft de prestaties van de Performante

Wel altijd een Lamborghini Huracán Performante gewild, maar die spoiler vond je maar niets? Dan heeft de Italiaanse supercarbouwer nu de oplossing: de Huracán EVO. Bijna dezelfde prestaties als de Performante in een iets minder opvallende verpakking.

De normale Lamborghini Huracán was wel aan een opfrisbeurtje toe. De supercar bestaat in deze vorm immers alweer sinds 2014. Daarom starten de Italianen uit Sant'Agatha het jaar met een frisse editie van de auto en hebben ze hem de Huracán EVO genoemd. Belangrijkste verandering is de motor. De V10 pompt er nu 30 pk meer uit dan voorheen waardoor het totaal op 640 pk komt.

Met de toename in pk's komt de EVO heel dichtbij de Performante te liggen. De twee ontlopen elkaar qua vermogen niets meer, maar het verschil in gewicht blijft. De Performante is 40 kilogram lichter. Maar voor die veertig kilo krijg je bij de EVO dan wel meesturende achterwielen op nieuwe 20-inch Aesir-velgen, opgefriste koplampunits, nieuwe voor- en achterbumpers en een flinke lading touchscreens in het interieur. 

De 5,2 liter V10 levert zoals gezegd 640 pk, waardoor de EVO binnen 2,9 seconden naar de 100 km/u knalt. Dat is 0,1 seconden langzamer dan de Performante. Overigens duurt een 0-200 km/u sprintje ook 0,1 seconden langer dan bij de Performante: negen seconden tegen 8,9 seconden. Topsnelheid ligt zo rond de 325 km/u. Het enige cijfer dat we nog niet weten is de prijs, maar het zal ongetwijfeld niet lang duren voordat we die ook weten, want de eerste EVO's moeten deze zomer op het openbare asfalt te vinden zijn.