Drie unieke Bugatti's gevonden vlakbij Maastricht

In een oude schuur net over de Belgische grens bij Maastricht werden onlangs drie stokoude Bugatti's gevonden. De auto's waren van een oude Nederlandse kunstenaar die erg goed voor zijn auto's zorgde. Ze zijn namelijk nog in goede staat.

Als we over barnfinds lezen, dan komen ze meestal ergens aan de andere kant van de wereld voor. In de Verenigde Staten staan blijkbaar immens veel vergeten schuren met daarin klassieke wagens, maar in het drukbevolkte Europa komt het iets minder vaak voor. Zeker dichtbij Nederland horen we er niet vaak van. Toch werden er laatst drie unieke Bugatti's in een oude Belgische schuur aangetroffen. Of eigenlijk niet echt aangetroffen: dat maakt het Franse veilinghuis dat ze gaat verkopen ervan. De eigenaren van de auto's hebben ze aangeboden en toen de veilers kwamen kijken 'troffen ze drie unieke Bugatti's aan'.

De 'vondst' bestaat uit een Bugatti 57 Cabriolet (waarde tussen de 400.000 - 600.000 euro), een Bugatti 49 Faux-Coupé Gangloff (waarde tussen de 150.000 - 200.000 euro) en een Bugatti 40 (waarde tussen de 70.000 - 130.000 euro). Alle drie de auto's zijn nog in uitmuntende staat, omdat de eigenaar, een Nederlandse kunstenaar waarvan de nabestaanden de identiteit niet vrij willen geven (beeldhouwer August Thomassen), er vooral veel bewondering voor had. Hij bekeek de auto's graag en reed er niet veel mee waardoor ze goed bewaard zijn gebleven.

De 'Collection Barn Find', zoals het veilinghuis de drie wagens heeft genoemd, zal op de Retromobile aangeboden worden. Het echte topstuk van die veiling is overigens niet Frans, maar Italiaans. Een Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta moet de show stelen, met een verwachte verkoopprijs van ergens tussen de elf en zestien miljoen euro.