Dit is de eerste elektrische Harley-Davidson

Harley-Davidson: u associeert het stoere Amerikaanse merk wellicht in de eerste plaats met een stel bonkige leernichten die elkaar aftrekken in een blokhut, maar dan doet u ze tekort. Dit is de LiveWire, hun eerste elektrobrommer.

Nu de elektrische auto en -scooter doorbreken, mag de motorfiets niet ontbreken. Er lopen tal van elektrische programma's bij de fabrikanten van tweewielers, bij Harley Davidson kwam hier deze LiveWire uit: een lekker compacte brommer die dankzij zijn instant draaimoment vrij makkelijk op het achterwiel te krijgen moet zijn.

Het geschatte bereik bedraagt 110 mijlen, ofwel 177 kilometer, Harley-Davidson lanceert het model in augustus van dit jaar op de Amerikaanse markt, voor een prijs die net onder de $30.000 ligt. De LiveWire doet 0-96 km/u in 3,5 seconden, een gewicht is niet gecommuniceerd.

Om het hipstervolk extra te lokken, heeft Harley van de LiveWire 'de meest connected motorfiets ooit' gemaakt. Dankzij H-D Connect is het apparaat verbonden met de smartphone, waardoor de eigenaar praktisch alles uit kan lezen over zijn brommer. Ook heeft het ding geïntegreerde GPS, wat van pas komt bij diefstal, of wanneer je 'm na een avond stappen niet meer terug kunt vinden.