Brabham gaat meedoen aan 24 uur van Le Mans

Brabham is van oudsher een merk dat vooral goed boerde in de racewereld, maar sinds de wederopstanding van de Australische autobouwer wordt er weinig geracet. Daar komt nu verandering in. Brabham gaat meedoen met Le Mans.

Het werd hoog tijd dat racemerk Brabham weer iets ging doen met racen. Het merk lanceerde vorig jaar wel een racewagen, de BT62, maar zelf laten zien wat hij kon in een raceklasse kwam er niet van. De auto is bedoeld voor rijke mensen die wel eens een rondje circuit willen rijden (of hem als boodschappenwagen willen gebruiken), niet voor de echte pro's. Eigenaar en Le Mans-winnaar David Brabham laat weten dat het merk dat zijn vader oprichtte weer terugkeert naar de racerij. Het gaat meedoen met de 24 uur van Le Mans.

Helaas gaat dit goede nieuws gepaard met flink wat geduld, want de eerste voor de GTE-klasse aangepaste BT62 zullen we pas in het seizoen van 2021/2022 op het circuit zien. De auto moet namelijk nog ontwikkeld worden en zal niet van de huidige BT62, maar van de volgende versie afgeleid worden. "It would be wrong to say that it will be a whole new car. It will be a development of what we have now, a car we have built with endurance racing in mind, but what exactly it will be and what it will be called will come at a later date," aldus David.

Één ding is zeker: de auto zal dezelfde Ford V8 als de BT62 hebben, maar het design van de auto kan wel aanzienlijk aangepast worden. Brabham is op dit moment op zoek naar partners die daarbij kunnen helpen. Daarnaast zijn de Australiërs al wel voor endurance racing aan het testen met de huidige wagen. 

Hoewel het merk dus eigenlijk nog geen auto heeft om mee te doen, hebben ze al wel de coureurs op het oog. Ze zijn beide niet heel moeilijk te raden: de eerste is de zoon van de grote baas, Sam Brabham. De tweede wordt Porsche-coureur en zoon van Geoff Brabham, Matthew Brabham.