Mobiele flitser staat bijna altijd bij Rotterdam

Woonachtig of werkzaam in de regio Rotterdam? Dan bent u mooi de pineut. De flitsers van Nederland houden daar het vaakst een oogje in het zeil. Dat blijkt uit cijfers van Flitsmeister.

In en om Rotterdam is doorrijden al jaren uit den boze. De wegen zitten daar zo vol met verkeer dat je er überhaupt vaker stilstaat dan rijdt, maar toch wordt er in die regio het vaakst geflitst. De bermjagers staan 40% van hun tijd rondom de havenstad te controleren op snelheidsovertreders. De overige 60% wordt verdeeld over de rest van het land. 

Volgens commercieel directeur Jorn de Vries van Flitsmeister is juist die toenemende drukte in de regio aan te wijzen als schuldige voor het toenemende aantal meldingen van flitsers. Door het grotere aantal voertuigen op de weg neemt het aantal overtreders en het aantal boetes risico ook toe en daarom wordt er vermoedelijk vaker gehandhaafd. 

In de regio zijn de A4, A13, N209 en de Maasboulevard notoire flitslocaties waar u dus even op de snelheid moet letten. Komt u nooit in Rotterdam, dan moet u vooral rondom Arnhem en Breda van het gas af. Overigens wordt er op snelwegen relatief weinig geflitst aangezien er maar drie snelwegen in de top 10 staan. Dat geeft aan dat u echt nergens veilig bent voor lasergunners en mobiele bermkassa's.