Robin Frijns pakt tweede plaats in Formule E Marrakesh

Voor de tweede keer in zijn carrière pakt Limburger Robin Frijns een podiumplaats in een e-Prix. De race in Marrakesh had een gezapig verloop tot de laatste paar minuten, waarin de BMW's elkaar het leven zuur maakten, waardoor Frijns door kon stoten.

Straf-steward Max Verstappen mag provinciegenoot Robin Frijns feliciteren met de tweede plaats in de e-prix van Marrakesh. De race met de veredelde stofzuigers had een verloop dat niet heel spannend was. Al in de eerste rondes verloor het veld Stoffel Vandoorne, Pascal Wehrlein en Gary Paffett. 

Frijns startte vanaf p8 en stoomde langzamerhand op naar de vierde plaats. Hij maakte daarbij handig gebruik van zijn twee toegewezen Attack Modes. Het duurde echter tot ongeveer acht minuten voor het einde van de race voordat hij het podium kon beklimmen. De twee BMW's van Antonio Felix da Costa en Alexander Sims rijden elkaar echter bij bocht zeven van de baan. Sims, die tweede lag, probeerde zijn teamgenoot buitenom uit de te remmen, waarop da Costa bedacht dat hij nóg later kon remmen. Dat kon hij echter niet. Het tweetal raakt elkaar, waardoor Frijns en zijn teamgenoot Sam Bird (die vanaf pole startte) handig kunnen passeren. 

Sims weet nog wel aan te sluiten, maar een safetycar (die hij zelf heeft veroorzaakt) zorgt ervoor dat hij nog maar één raceronde heeft om Bird te kunnen passeren. Dat lukt hem, ondanks de Attack Mode, niet. De Belg Jerome d'Ambrosio (Mahindra) wint de race, gevolgd door Frijns en Bird.

De Nederlandse inbreng in Marrakesh is overigens groot. Naast podiumfinisher Frijns, is Nyck de Vries aanwezig. De Fries rijdt komende dagen de rookie test in de Envision Virgin Formule E-wagen. Daarnaast is Formule 1-coureur Max Verstappen aanwezig. Hij dient een straf uit als assistent Steward (jurylid) bij de race. Verstappen kreeg de straf voor de aanvaring die hij na de GP van Brazilië had met Esteban Ocon.