Lewis Hamilton wil vechten met Max Verstappen

Huidig Formule 1-kampioen Lewis Hamilton ziet het wel zitten om volgend jaar de strijd aan te gaan met Max Verstappen. Hij hoopt erop dat Red Bull en Honda een goed product afleveren zodat dit ook een mogelijkheid wordt.

Afgelopen jaar moest Lewis Hamilton het vooral opnemen tegen Sebastian Vettel in z'n Ferrari. In de tweede helft van het seizoen kwam Max Verstappen ook af en toe het vuur aan de schenen van de Brit leggen. En dat beviel hem blijkbaar wel, want hij hoopt eigenlijk dat Vettel aankomend seizoen niet meer de enige serieuze concurrent voor de titel is. 

Lewis gaat er voor volgend jaar vanuit dat het wederom Vettel is die hij het meest van zich af moet duwen. Ook Valtteri Bottas krijgt hij niet van zich af, maar dat is de bedoeling aangezien de Fin een hele sterke rijdende blokkade tweede rijder voor Mercedes is. Maar hij hoopt dat Red Bull voor wat meer afwisseling in de top kan zorgen: "They’ve got a new engine next year. Will it be able to compete with ours? I hope so, because that would be epic if Red Bull could really start to mingle with us a bit more, weekend in, weekend out."

Voordat de rode stieren mee kunnen doen in de top hebben ze volgens Hamilton nog wel wat obstakels waar ze overheen moeten komen. Een daarvan is de aanhoudende onbetrouwbaarheid van de motoren in 2018, iets wat met de komst van Honda hopelijk opgelost is. Belangrijker is dat het Japanse motorblok krachtiger is. Gelukkig is Lewis de beroerdste niet, hij ziet de toekomst van het team alleen maar positief in en hoopt dan ook dat ze met iets goeds komen, want "we are down for the competition that’s for sure."