De dikste versie van de Shelby Mustang is alweer aangekomen bij de zesde editie. Je kunt het natuurlijk niet maken om de nieuwere editie slechter te maken dan zijn voorganger en daarom hebben Ford en Shelby gelijk maar alles uit de kast gehaald. De nieuwe Shelby GT500 is de krachtigste productiewagen ooit die uit de Ford-fabrieken komt rollen.
Ford Performance heeft ervoor gekozen om een 5,2 liter V8 te voorzien van een supercharger en deze in het vooronder van de GT500 te schroeven. Dit blok is dan ook verantwoordelijk voor meer dan 700 pk. Hoeveel paarden er precies uit de V8 komen zegt Ford niet. Al dat vermogen gaat door een nieuwe dubbele koppeling naar de achterwielen. Een sprint van stilstand naar 100 km/u moet gebeuren zo rond de 3,5 seconden. Wederom vertelt Ford niet het precieze getal.
Naast het vermogen is ook het rijgedrag van de auto aangepakt en agressiever gemaakt. Het chassis van de auto is afgekeken van de racerij en levert daarom zeer sportieve rijeigenschappen op. Ook de aerodynamica is grotendeels afgekeken bij de auto's die dagelijks vechten voor de eerste positie op de racebaan. Daarbij heeft de GT500 speciaal ontwikkelde Michelin banden om het geheel op de weg te houden.
De auto is leverbaar met twee optionele upgrades: de Handling Package en de Carbon Fiber Track Package. De eerste levert een instelbare voorvering en een alternatieve achtervleugel. Bij het tweede pakket wordt het pas echt interessant. Wie hiervoor kiest, krijgt een auto op 20 inch naakte koolstofvezel velgen, achterop een instelbare koolstofvezel vleugel van een Mustang GT4 en nog wat aerodynamische upgrades. Ook wordt de achterbank weggegooid uit naam van gewichtsbesparing.
Overigens ontbreekt het de eigenaar van een GT500 aan niets als hij achter het stuur zit. De auto mag dan als bijna racewagen verkocht worden, binnenin vindt je gewoon alle luxe die je verwacht. Denk aan een B&O geluidssysteem, een 12-inch touchscreen, instelbare stoelen en ga zo maar door.
Allemaal leuk en aardig, zo'n dikke Mustang, maar wij Europeanen krijgen hem niet. Tenminste niet via de officiële kanalen. We gokken dat het voor Nederland niet alleen iets met de WLTP te maken heeft, maar dat ook de absurde BPM nogal wat CO2 in het eten gooit.