Max Verstappen in tranen na Monaco-crash

Max Verstappen leek heel stoer na zijn ongelukje tijdens de vrije training van Monaco in 2018, maar niets is minder waar. De Limburger zat er helemaal doorheen. Dat laat Red Bulls topadviseur Helmut Marko nu weten.

Het komt niet vaak voor dat we Max Verstappen geëmotioneerd in beeld zien. De laatste keer dat dat gebeurde, zagen we de emotie op Esteban Ocon afgereageerd worden. De andere kant van Max hebben we nog niet gezien, maar nadat hij zijn auto op het circuit van Monaco in de muur parkeerde, had hij het niet meer. 

Helmut Marko vertelt wat er daarna gebeurde: "Op zo’n moment weet Max dondersgoed wat er aan de hand is. Max is echt niet gek. Hij was in tranen in de pitbox toen hij terugkeerde na de crash. Dat heeft hem dus flink aan het denken gezet. De crash was namelijk totaal onnodig. Hij is snel genoeg en hij hoeft dat niet altijd te bewijzen op momenten waar dat niet nodig is."

Volgens Marko was precies dat moment het keerpunt van het seizoen voor Verstappen. De Limburger reed vervolgens naar de derde positie in Canada, de tweede in Frankrijk en pakte de winst in Oostenrijk. "Die veerkracht is heel belangrijk. Dat laat zien dat het bij hem mentaal erg goed zit," aldus Marko. "Vlak voor kerst hebben we een gesprek samen gehad, waarin we de doelen voor volgend jaar hebben vastgesteld. Daarin hebben we dit soort dingen nog eens besproken en heb ik hem een compliment gegeven."

Aan de kwaliteiten van Max zal het aankomend seizoen dus niet liggen, het ligt er nu vooral aan of het nieuwe motorblok van Honda doet wat ervan verwacht wordt. De berichtgeving vanuit Red Bull was hierover vooral positief, maar heeft de laatste tijd een iets minder rooskleurige toon aangenomen. Volgende maand wordt de RB15 vermoedelijk aan het publiek getoond, dan hopen we ook wat meer te weten te komen.