BMW 7 Serie krijgt officieel een enorme grille

 We legden de nieuwe BMW 7 Serie al eens op de grill (padoemtsss), maar nu BMW de auto officieel heeft aangekondigd, mag u het ook doen...

BMW heeft zijn nieuwste vlaggenschip vandaag officieel uit de doeken gedaan. Niet dat iemand de gelekte 'imposante' verschijning vorige week kon missen, maar toch. Nu weten we dus ook wat meer technische details over de nieuwe 7 Serie en kunnen we verder kijken dan de gigantische nieren. Lukt dat?

Om gelijk maar met de neus in huis te vallen: de grille van de 7 Serie is qua oppervlakte met zo'n 40% gegroeid, speciaal voor de Chinezen (de Chinese markt is goed voor 40% van de 7 Serie-verkopen). Weet u dat ook weer, kunnen we verder naar belangrijkere dingen zoals de 6,6 liter V12 die de 760Li xDrive meekrijgt. Dat machtige blok zuipt niet alleen ouderwets veel, ook produceert hij een zeer fijne 585 pk en 850 Nm. Daarmee katapulteert het krachtigste model uit het gamma zich binnen 3,8 seconden naar de 100 km/u. 

De 750i xDrive moet het doen met de bekende 4,4 liter V8 met 530 pk en 750 Nm. Daarna is het gedaan met de V-motoren en komen we in zes-in-lijn territorium met de 745e. Deze heeft een drieliterblok verantwoordelijk voor 286 pk en een elektromotor die daar nog eens 113 pk aan toevoegt. Daarmee komt het totaal op 394 pk en 600 Nm. Deze versie kan overigens ook volledig elektrisch rijden, en wel over een afstand van maximaal 58 kilometer met een vaartje van maximaal 140 km/u. Opvallend genoeg levert BMW bij introductie geen enkele 7 Serie met een dieselmotor.

Ook het nieuwe slagschip ontkomt niet aan de nieuwe golf van autonome technologie en zit dus volgeramd met alle hulpjes die u nog steeds liever niet in een auto wilt vinden. Denk hierbij aan Driving Assistant Professional met Steering & Lane Control Assistant. Parking Assistant en nu ook de Reversing Assistant die de laatste paar afgelegde meters onthoud en deze zelfstandig achteruit kan terugrijden.

Voor de rest zijn er meer kleuren voor het exterieur, de velgen en het interieur te kiezen. Dat laatste is ook wederom in nog luxere materialen af te werken en heeft overal HD-touchscreens, want daar houden Chinezen we van. Ook aan comfort is gedacht met adaptieve luchtvering die het niveau van de auto altijd in de gaten houdt. 

Het enige dat u nu nog wil weten zijn natuurlijk prijzen. De toch al makkelijke keuze tussen de nieuwe 8 of deze hork maakt zichzelf niet. Maar helaas kunnen we u nog geen prijzen vertellen. BMW gaat ze later pas bekendmaken. De auto is overigens vanaf maart bij de dealers te bezichtigen, mocht u dat aandurven.