Kopen: de Mini van Mr Bean

De ene na de andere iconische filmwagen vliegt je om de oren, maar een klein kek karretje uit een van 's werelds populairste series zie je niet vaak. Tot nu, want deze Mr Bean Mini staat te koop.

Meestal zijn het de dikke bakken met grote motoren die bekend worden uit klassieke films. Vooral de Amerikaanse muscle cars doen het hierin goed, de kleinere Britse wagentjes komen niet vaak voor, en dat is erg logisch, want heel bijzonder zijn ze ook eigenlijk niet. Desalniettemin is het heel leuk om de zwart-groene Mini van comedy-held Mr Bean voorbij te zien komen.

Nu is de klassieke Mini al een heel tof autootje om te hebben, maar dat gaat vaak gepaard met typisch Engelse klachten als slechte bouwkwaliteit, rare motorische klachten en roest. Dat laatste blijft toch raar, want in een regenachtig land als Engeland zou je als autobouwer extra zorg moeten dragen voor de roestvrijheid van de afgeleverde auto's. In het geval van deze Mini hoeft de koper zich gelukkig geen zorgen meer te maken over de oxidatie van de metalen onderdelen, hij is volledig gerestaureerd en heeft een hele nieuwe laklaag gekregen.

Onder de kap vinden we nog steeds het originele 998cc benzineblok dat in prima conditie verkeerd. Ook dit gedeelte van de auto heeft de nodige liefde van de eigenaar gekregen, want alle pakkingen en afsluitingen zijn vernieuwd. Daarnaast is de kleine brommer voorzien van een Stage 1 performance-package dat ervoor zorgt dat er iets meer paarden uit het vooronder komen dan voorheen. Ook oogt de upgrade een stuk agressiever, voor zover mogelijk natuurlijk.

Eigenlijk is deze Mini van top tot teen aangepakt en kunnen we waarschijnlijk wel zeggen dat u geen op dit moment geen betere versie zult vinden. Zeker geen in de Mr Bean-kleuren. Er is alleen een nadeel: de auto is een replica van het origineel, maar daar is de prijs dan ook wel weer naar. De verwachte prijs ligt tussen de £6000 - £8000 oftewel tussen de €6.769 en €9.025.