Culemborger rijdt dronken van dijk, geeft nogal aparte verklaring

Vannacht troffen agenten een busje onderaan de dijk. Bij nadere inspectie vonden ze een man die in slaap gevallen was. Zijn verklaring over hoe hij daar belandde was nogal lachwekkend.

Een dag in het leven van een agent kan bijna niet saai zijn. In Culemborg vonden twee dienders vannacht een busje naast een dijk. Omdat die daar niet hoort besloten ze een kijkje te nemen en troffen een in slaap gevallen man achter het stuur. Ze maakten hem wakker en vroegen hoe hij daar terecht was gekomen. De man vertelde met droge ogen dat hij 'schrok van een konijn' en daarvoor een uitwijkmanoeuvre probeerde uit te voeren. Deze mislukte waardoor hij onderaan de dijk eindigde en in slaap viel.

De agenten gaven het verhaal van de man een volle vijf van vijf reeten voor originaliteit. Een alcoholtest was echter op zijn plaats. Na een goede blaassessie bleek de politie te maken te hebben met een loepzuivere alcomobilist. De man had drie keer zoveel op dan is toegestaan en mocht daarom ter plekke zijn rijbewijs inleveren, waarna zijn vierwieler achter de sleepwagen is gehangen.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar een beetje verantwoordelijke automobilist stapt gewoon niet met alcohol achter het stuur. De risico's zijn te groot en er zijn genoeg gevolgen te vinden waarbij een dronkemansrit een stuk minder grappig, en zelfs dodelijk afliep.