Unieke Ferrari alweer te koop

Het lijkt erop dat Ferrari niet bepaald een topproduct met de SP30 heeft afgeleverd. De unieke bolide staat voor de tweede keer binnen een paar maanden alweer te koop.

Ferrari bouwt af en toe een heel speciale auto voor zeer welvarende klanten. Maar blijkbaar vallen ze niet allemaal even goed uit, want unieke wagens als deze zouden in theorie niet vaak, of misschien zelfs nooit van eigenaar moeten wisselen. Toch is de SP30 voor de tweede keer binnen enkele maanden op een zoek naar een nieuwe eigenaar. Blijkbaar vond de laatste koper de op de 599 GTO-gebaseerde bolide maar niets. Hij heeft er letterlijk twee kilometer mee gereden (103 km op de teller bij de vorige verkoop tegenover 105 km nu).

Oorspronkelijk werd de speciale creatie aan polyesterfabrikant Cheerag Arya in 2012 in Verenigde Arabische Emiraten geleverd. Vorig jaar augustus dook hij ineens op bij een dealer in Texas en nu staat hij te koop bij veilinghuis RM Sotheby's in Parijs.

Vanzelfsprekend zal er genoeg interesse zijn in de door een zesliter V12 aangedreven Special Projects-creatie. Voor de wat welvarendere autoverzamelaars is het een uitgelezen kans om een unieke Ferrari op de kop te tikken. Hoeveel euro's er voor de SP30 neergeteld moet worden laat RM Sotheby's helaas niet weten.