Porsche gaat echt weer rallyen met Cayman

Bij de introductie van de Cayman GT4 Rallye Concept Car bleek de interesse in de auto enorm. Zo groot dat Porsche er nu een definitieve uitvoering van op de markt brengt en hiermee weer wil gaan racen in de R-GT-klasse.

In augustus van vorig jaar leek het Porsche wel grappig om een Cayman GT4 om te bouwen naar een rallywagen en hiermee dan een showronde te doen op het ADAC Rallye Deutschland-evenement. De auto trok hierbij zoveel belangstelling dat de autofabrikant bedacht dat ze er wel wat meer mee konden doen. De Stuttgarters lieten de wereld weten dat als er zich honderd kopers meldden, dat de auto in productie genomen zou worden. Blijkbaar hebben die honderd mensen zich gemeld want de auto in definitieve vorm beschikbaar komt en dat Porsche plannen heeft om ermee aan de slag te gaan in de FIA R-GT-klasse.

De nieuwe rally-uitvoering van de Cayman wordt wel een tikkeltje anders dan degene die Porsche afgelopen jaar toonde. De fabrikant gaat de uiteindelijke versie namelijk baseren op de nieuwe 718 Cayman GT4 Clubsport. Deze auto heeft de bekende 3,8 liter boxermotor met 425 pk aan boord en heeft als eerste panelen gemaakt van composietmateriaal met natuurlijke vezels.

Het is de bedoeling dat de nieuwe rally-Cayman vanaf 2020 in te zetten is voor rally's. Tot die tijd zal de conceptversie zijn opwachting in ieder geval nog één keer maken tijdens de GP Ice Race in het Oostenrijkse Zell am See (19-20 januari). Dan zonder Romain Dumas achter het stuur, maar met lokale held Richard Lietz als bestuurder.