Tesla maakt Nederlandse Superchargers 40% duurder

Gratis stroomtappen behoort binnenkort tot verleden tijd voor Tesla-eigenaren. Daarnaast betalen ze voortaan ook meer per getapte kWh. De prijs stijgt met 40%.

Tesla-rijden was ooit zo goedkoop. Slimmerds konden met dank aan de Nederlandse belastingbetaler een Model S voor weinig op de kop tikken en gratis tanken. Milieuvriendelijk zijn was vooral vriendelijk voor de portemonnee, maar dat tijdperk komt langzaam tot een eind. Niet alleen de overheid, maar ook Tesla wil centjes zien. Daarom gooit die laatste de prijzen bij Superchargers met 40% omhoog. Daardoor mag de Tesla-rijder nu niet alleen zijn reparaties zelf betalen, maar ook acht cent extra per kWh aftikken. 

Niet alleen in Nederland stijgen de prijzen bij de laadstations van Tesla, over de hele wereld gaan de prijzen flink omhoog. De reden hiervoor is dat Tesla graag meer Superchargers wil plaatsen en dat het geld daarvoor ergens vandaan moet komen. In Nederland moeten er tien laadstations bijkomen, en het aantal in België moet met negen groeien. Daarnaast heeft Tesla vooral een oogje op Oost-Europa voor het plaatsen van meer laders.

Mensen die voor 2017 een Tesla kochten behouden hun recht om bij elke Supercharger hun Tesla gratis vol te gooien. Model 3-kopers mogen helemaal nooit gratis tanken, en de iets fortuinlijke kopers van alles wat duurder is dan het instapmodel mogen tot 400 kWh per jaar gratis tanken.