Audi vernieuwt TTS en TTS Competition

Het sportiefste broertje van de Audi TT-familie heeft een verjongingskuurtje ondergaan. In deze versie schudt de auto de kwalificatie van kappersmobiel definitief af.

In juli 2017 liet Audi ons kennismaken met de vernieuwde Audi TT. Toen was er nog alleen ruimte voor de 'gewone' versies van de auto, maar inmiddels was het ook tijd geworden om sportieve rijders van een nieuwe TT te voorzien. Hier zijn de TTS en de exclusievere TTS Competition.

Behalve de standaardaanpassingen die bij de nieuwe TT horen, heeft de TTS zijn eigen image versterkt. De TTS heeft, zoals dat tegenwoordig moet bij sportieve Audi's, een zwarte grille, de buitenspiegels zijn van mat aluminium en een front splitter die via de flanken doorloopt. Achterop heeft de TTS roosters onder de achterlichten, een diffuser en er prikken vier uitlaatstukken naar buiten.

De 306 pk 2.0 TFSI biedt nu 20 Nm koppels meer en komt op een totaal van 400 Nm. Die krachten gaan via een zeventraps S-tronic automaat naar alle vier de wielen, want quattro is standaard. Het geheel trapt daarmee in 4,5 seconden naar de honderd, terwijl de cabrio er 0,3 seconde langer over doet.

Wie de TTS te normaal vindt, kan (wederom) meer geld naar Audi overmaken om de Competition-uitvoering te krijgen. Motorisch verandert er dan niks aan de TTS, maar hij krijgt nog wat sportieve extra's mee. De gewone koplampen worden vervangen door exemplaren met LED-licht, er worden stickers met Audi-ringen op de zijkant aangebracht en de remklauwen krijgen een ander kleurtje. Uiteraard rolt de wagen op extreem grote 20 inch velgen die glimmend zwart gespoten zijn.

Binnen zijn het stuur en de pookknop bekleed met een mix van leer en alcantara, waarbij het stuur een 'twaalf uur streepje' meekrijgt.

De auto's zijn meteen beschikbaar voor € 75.620 voor de TTS Coupé en € 78.620 voor de TTS Roadster. De TTS competition kost flink wat meer en staat voor € 82.999 klaar.