Snowpocalypse, het was leuk u gekend te hebben

Het is zover, we gaan er allemaal aan. De eerste snowpocalypse van dit jaar staat op het punt te starten: het KNMI waarschuwt voor centimeters sneeuw.

Gaat u vandaag de weg op, dan is de kans groot dat u niet ver komt, of dat u helemaal niet meer thuiskomt. Het gaat sneeuwen in Nederland en dat betekent zoals vanouds grootse paniek. De NS laat al weten dat één op de vijf treinen niet zal gaan rijden en autorijdend Nederland kan rekening houden met de horrorspits van de eeuw. 

Het KNMI geeft voor vandaag alvast code geel af. Dat betekent dat we best wel eens last kunnen hebben van de drie tot vijf centimeter sneeuw die mogelijk kan gaan vallen. Het vallen is niet zo erg, het punt is dat het wel eens kan blijven liggen omdat het vriest aan de grond. 

Het einde der tijden doet zijn intrede via het zuiden en zuidwesten van het land. Daarna kruipen de witte vlokken des doods langzaam over het hele land. Tussen 13:00 en 15:00 zijn we allemaal bedolven onder een witte laag, hoewel de Noorderlingen het waarschijnlijk minder zwaar krijgen dan de rest van Nederland. 

Mocht u naar een warm land willen vluchten, hou dan ook op Schiphol rekening met vertragingen. En strandt u met pech, dan hoopt de ANWB dat u het horrorweer overleefd tot ze er zijn. De wachttijden lopen waarschijnlijk flink op door onderkoelde accu's en glijpartijen. Daarom adviseert de instelling ook om u extra warm te kleden en extra voedsel en drinken mee te nemen.

We wensen u veel geluk vandaag, en mochten we u niet meer terugzien: het was leuk u gekend te hebben. Het beste. (u kunt ook een beetje lol hebben met de sneeuw. Hieronder ziet u hoe.)

En nog meer nostalgische sneeuwpret hier.