Uber neemt veiligheidsmaatregelen na dodelijke aanrijdingen

Na de aanrijdingen met Ubers van de afgelopen tijd, neemt Uber stappen om de veiligheid op de weg te verhogen. Zo gaat de minimale leeftijd van bestuurders omhoog en worden de eisen omtrent het app-gebruik aangescherpt.

De bestuurders van verschillende Ubers hebben het de afgelopen weken flink bont gemaakt door in totaal vier mensen dood te rijden. Het is daarom niet onlogisch dat mensen naar het bedrijf gaan wijzen als zijnde schuldige, al is dit wellicht ietwat onterecht. Toch neemt Uber verantwoordelijkheid en past verschillende dingen aan om de veiligheid op straat te verbeteren.

Vanaf nu is het voor 18-jarige met een auto niet meer mogelijk om wat bij te verdienen door voor Uber te gaan rijden. De leeftijdsgrens voor chauffeurs is verhoogd naar 21 jaar. Daarnaast moet iedereen zijn rijbewijs minimaal een jaar in bezit hebben. Nog leren rijden achter het stuur van een taxi is niet een heel goed plan. 

De verhoging van de eisen voor Uberchauffeurs betekent niet dat alle bestaande rijders onder de 21 of met een rijbewijs dat nog niet een jaar in bezit is, aan de kant gezet worden. Daarvoor heeft het bedrijf een ander plan: ze gaan samen met Veilig Verkeer Nederland een verplichte verkeersveiligheidstraining opzetten.

Naast deze stappen blijft Uber de minimale rusttijd van 10 uur aanhouden en hebben klanten nog altijd de mogelijkheid om vanuit de app 112 te bellen als het helemaal fout lijkt te gaan. Daarnaast gaat Uber het gesprek aan met een taskforce van de gemeente Amsterdam om te bepraten wat er allemaal nog beter kan. Niet alleen voor Uber, maar voor alle taxi's in de stad.