Ferrari 812 Superfast onder handen genomen door Novitec

Een Italiaanse volbloed tunen in Duitsland kan leiden tot vervelende gevolgen, maar Novitec zet doorgaans best mooie producten neer. Zo ook met de Ferrari 812 Superfast die nog dikker is gemaakt.

Soms denk je dat iets niet beter kan totdat het tegendeel bewezen wordt. De Ferrari 812 Superfast is zoiets. De monsterlijke creatie van de heren uit Maranello komt gevaarlijk dichtbij perfectie met een 6,5 liter V12 die 800 pk op de achterwielen zet en looks waar iedereen blij van wordt. Toch kan het beter. De Duitsers van Novitec tonen dat aan met hun uitgebouwde 812 Superfast.

Laten we beginnen met het slechte nieuws: motorisch is er niets aangepast door Novitec, maar daar wordt aan gewerkt. Om het een beetje te compenseren wordt Novitecs creatie wel geleverd met een nieuwe uitlaat in de vorm van pijpen van 110 mm in RVS, of optioneel in Inconel voor extra gewichtsbesparing. 

Door naar de verbeteringen: op praktisch gebied heeft de Ferrari nu in hoogte verstelbare vering. Dat betekent dat de auto aan de voorkant 40mm opgehoogd kan worden om zonder schade over snelheidsheuvels te komen. Het systeem werkt ook de andere kant op: de hele auto kan 35 mm verlaagd worden voor betere prestaties op hogere snelheden. En mocht u vergeten te zijn om de auto weer omlaag te zetten na de heuvels, dan stelt hij zichzelf weer op de normale hoogte in wanneer hij een snelheid van 80 km/u bereikt.

Voor de rest is de Ferrari eigenlijk alleen maar onpraktischer geworden. Dat moest om hem aerodynamischer te maken. De Duitsers hebben de 812 namelijk voorzien van allerlei naakte koolstofvezel extra's om zo de luchtstroom om en onder de auto te verbeteren. Denk hierbij aan een spoiler onder de voorbumper, sideskirts aan de zijkanten en en een andere diffuser aan de achterkant. Niets speciaals tot nu toe dus, maar dat komt wel als je naar de motorkap kijkt. Daarop liggen twee koolstofvezel stroken die door hun speciale vormgeving de druk op de vooras bij hogere snelheden verhogen.

Voor de velgen ging Novitec de samenwerking met het Amerikaanse Vossen aan. Het resultaat zijn de NF8 en NF9 velgen. Ze meten 21 inch aan de voorkant en 22 inch aan de achterkant. Het mooiste is dat je ze niet per se in goud hoeft te nemen, Novitec geeft de keuze uit legio kleuren en afwerkingen.

Net als menig Duitse tuner geeft ook Novitec geen specificaties voor het interieur, omdat dit volledig naar wens in te richten is. Alles is mogelijk mits de zakken van de koper diep genoeg zijn.