Maserati Levante nu ook in vulkaan-editie

In een poging om de Levante wat interessanter te maken, komt Maserati met een speciale en sterk gelimiteerde edite: de Vulcano. Wat hem zo speciaal maakt? Lees vooral verder

De Levante is nu niet bepaald een van Maserati's succesvolste auto's te noemen. De SUV wil niet echt lopen onder het rijkere publiek, mede omdat er in die categorie moordende concurrentie plaatsvind en de Levante dan niet bepaald als beste uit de bus komt (dankzij de BPM). Gelukkig doen de Italianen er genoeg aan om hem toch te slijten. In dit geval hebben ze 150 exemplaren in de unieke kleur Grigio Lava mat grijs gespoten en hem omgedoopt tot Vulcano, want dat gaat zeker verkopen.

Het speciale aan dit model blijft voornamelijk beperkt door de exclusieve kleuren die gebruikt zijn. De buitenkant is mat grijs, met rode accenten op de remklauwen en 21 inch velgen met een matte afwerking. Binnenin wordt vooral gewerkt met luxe leer in fel rood en zwarte stiksels. De panelen zijn gemaakt van koolstofvezel en versierd met de nodige 'Vulcano'-badges. 

Allemaal best geinig natuurlijk, maar het probleem zit hem erin dat Maserati voor dit model niets met de motor heeft gedaan. De drieliter V6 in verkrijgbaar met 350 en 430 pk, wat in principe voldoende is, maar er bestaan ook versies met een V8. Die hadden we toch graag teruggezien in iets dat zo heet moet zijn als magma. Dat is hij nu jammer genoeg niet. Toch geïnteresseerd? Kopen kan voor € 174.100 voor de 350 pk-versie en € 187.600 voor de uitvoering met 430 pk.