Vrachtwagenchauffeur haalt ijs niet van wagen, laat automobilist verongelukken

We snappen het, er ligt sneeuw en dat betekent totale paniek. Maar dat is ook een moment voor extra oplettendheid, zeker voor de truckers. Eén weigerde zijn auto schoon te vegen waardoor een automobilist een ijsblok kon koppen, met slechte gevolgen.

Gisteren, toen het land in staat van chaos verkeerde vanwege de vallende Snowflakes of Doom, was er een trucker nabij de Markerwaarddijk tussen Enkhuizen en Lelystad die het niet zo nauw nam met de veiligheid. Hij vond het niet nodig om de bovenkant van zijn vrachtwagen schoon te vegen, terwijl dat erg gevaarlijk kan zijn. Iets waar een een tegemoetkomende automobilist achterkwam. De wind blies op het moment van passeren een heel ijsblok van de vrachtwagen, vol op de voorruit van zijn Skoda.

De automobilist schrok hier zo van dat hij zijn auto vol in de vangrail reed en in de berm tot stilstand kwam. De trucker reed door omdat hij vermoedelijk niets merkte van wat zich achter hem afspeelde. De bestuurder van de gebombardeerde auto moest naar het ziekenhuis, en de auto kwam er ook niet heel goed vanaf. De politie doet nog onderzoek naar de trucker.

Het voorval toont weer aan dat als we met zijn allen in barre omstandigheden thuis proberen te komen, één iemand het geheel kan verpesten door halve maatregelen te nemen. Het is een beetje te vergelijken met te lui zijn om de hele voorruit open te krabben omdat de verwarming van de auto dat vanzelf wel doet. Maar voordat dat gebeurt is een fietser makkelijk over het hoofd te zien.