Daniel Ricciardo: 'Het is goed als Max Verstappen wereldkampioen is'

Met de overstap naar Renault heeft Daniel Ricciardo zijn kansen om wereldkampioen te worden opzij gezet. Gelukkig vindt hij het niet vervelend als oud-teamgenoot Max Verstappen dat dit jaar wel wordt.

De aankomende twee jaar heeft Daniel Ricciardo eigenlijk nauwelijks kans om een wereldkampioenschap te pakken. Het wordt zelfs een uitdaging om na afloop van een race het podium op te mogen. Voor Max Verstappen ligt dat iets anders. Als de hoge verwachtingen van de Honda-motor waarheid worden, heeft de Limburger serieuze kansen om niet alleen na elke race op het podium te eindigen, hij kan ook het hele kampioenschap naar zich toe trekken. Je zou denken dat dit extra zuur is voor de Australische ex-Red Bull-coureur, maar daar denkt hij zelf anders over.

Voordat hij koos voor Renault heeft hij deze kwestie goed overwogen: "Wat nou als Red Bull het volgend jaar geweldig doet met Honda, en Max kampioen wordt?’, vroeg ik mezelf af. Ik heb dat scenario in mijn hoofd afgespeeld en kwam tot de conclusie dat ik er mee kan leven als dat gebeurt," laat de lachende coureur weten.

Voor Ricciardo woog de behoefte voor verandering het zwaarst. Daarom kan hij vierkant achter zijn keuze staan, zelfs als Red Bull aankomend seizoen wel de titel pakt. Hij geeft toe dat hij slechte jaren bij Red Bull heeft gehad, maar dat hij nooit eerder de behoefte had om te vertrekken naar een ander, beter presterend team. 

"Helemaal niet, want ik heb nooit andere opties gehad. Het is niet zo dat ik twee jaar geleden bij Mercedes had kunnen tekenen, of zo, maar het toen niet heb gedaan omdat ik niet wilde of wat dan ook. Het is niet zo dat ik terugkijk en denk: ‘ah, als ik dit of dat had gedaan, was het beter voor me afgelopen’. Ik heb niet het gevoel dat ik mezelf tekort heb gedaan. Ik heb nergens spijt van."