Tesla's krijgen spionagestand

Altijd en overal in de gaten gehouden worden, het klinkt als het boek 1984, maar het lijkt ook steeds meer de waarheid te worden. Tesla doet ook een duit in het zakje met de 'sentry mode' die iedereen overal in de gaten houdt.

Na ellenlang zeuren om een dashcamfunctie kwam Elon Musk eindelijk over de brug met een ietwat karige software update. Alleen de camera aan de voorkant was beschikbaar gemaakt voor het opnemen van verkeersovertreders en om de TeslaCam daadwerkelijk te activeren zijn flink wat onnodige stappen nodig. Er was dus nog wat ruimte voor verbetering, en die lijkt er nu aan te komen. Tesla breidt de functie  uit met een 'sentry mode' die alle camera's gebruikt om mensen te bespioneren die wellicht, wel eens, misschien de Tesla kunnen bekrassen.

Het is nog niet precies bekend wat de 'sentry mode' gaat doen, maar het lijkt erop dat alle camera's tegelijk opnemen als de eigenaar de modus activeert. De auto legt dan een 360 graden beeld rondom vast. Met de opgenomen beelden kan men dan de ongeautoriseerde kraszetters en deuktrappers in de kraag vatten. In hoeverre Tesla ook rekening houdt met de privacy van onschuldige mensen die langs een geparkeerde Tesla lopen, is niet bekend gemaakt. 

Volgens Musk komt de update er snel aan en zal deze alleen beschikbaar zijn voor auto's die de Autopilot 2.0+ hardware hebben. Tesla's met mindere hardware zouden niet compatibel zijn voor de veiligheidsfunctie.