BMW M850i krijgt 670 pk van G-Power

Wie het aantal paarden in de BMW M850i een beetje karig vindt, heeft op dit moment weinig andere opties. Men kan bij concurrenten kijken, wachten op de M8 of bij G-Power aankloppen. De tuners halen met liefde 140 pk extra uit de V8.

Legt BMW een allesverslindende 4,4-liter V8 die 530 pk en 750 Nm produceert in het vooronder van de nieuwe 8 Serie, is het natuurlijk weer niet goed genoeg. Iedereen gaat ineens wachten op de M8 die er zeker aan zit te komen en nog meer power uit hetzelfde blok gaat halen. Maar zoals elke autobouwer het doet, maakt ook BMW het topmodel niet direct beschikbaar. Degene die nu dus toch genoegen hebben genomen met de M850i kunnen nu voor wat broodnodige paardenkrachten aankloppen bij de Duitsers van G-Power. Zijn maken met wat magisch goochelwerk de V8 een stuk krachtiger.

De tuners bieden op dit moment twee pakketten aan: V1 en V2. De 8 Serie-eigenaar die voor de V1 gaat, kan al snel weer de weg op met 623 pk en 850 Nm op alle vier de wielen. G-Power doet hiervoor namelijk geen heftige ingreep, maar tunet alleen de ECU wat strakker. Voor de V2 is wat meer tijd nodig, want daarvoor moet zo'n beetje het hele uitlaatsysteem vervangen worden door een van de tuner zelf. Als daarna ook de nieuwe ECU geplaatst is, mag de M850i weer met zijn baasje mee. Deze zal wel iets meer moeite moeten doen om zijn auto in het gareel te houden, want hij heeft ineens 670 pk en 890 Nm onder zijn rechtervoet.

Het zijn best indrukwekkende cijfers die bij G-Power vandaan komen, maar we weten alleen niet wat voor uitwerking deze upgrades hebben op bijvoorbeeld de 0-100 km/u tijd van de M850i. Daarvoor moeten we nog even wachten. De Duitsers hebben aangegeven dat deze twee pakketten nog maar het topje van de ijsberg zijn en dat we nog meer kunnen verwachten, ook op het gebied van informatie rondom de pakketten en wat ze gaan kosten.