Max Verstappen krijgt Sven Kramer en Kjeld Nuis als 'teamgenoten'

Wat hebben twee schaatsers en Max Verstappen met elkaar te maken behalve dat ze alle drie uit Nederland komen? Vanaf nu dragen ze allemaal een Red Bull-logo en kunnen ze elkaar dus actief gaan helpen.

Max Verstappen en Kjeld Nuis werken al langere tijd samen met Red Bull, maar nu komt daar het hele schaatsteam van Jumbo-Visma bij, en dat betekent dat de schaatswereld en de Formule 1 kunnen gaan samenwerken. Trainer Jac Orie ziet het al helemaal voor zich. Zijn idee om de schaatsers in de windtunnel van Red Bull in Milton Keynes te zetten komt nu wel heel dichtbij.

"Ik ben heel blij dat we nu met Red Bull onze hele ploeg een impuls kunnen geven. We gaan samen projecten opzetten waarbij de atleten worden geholpen in hun ontwikkeling en training om steeds harder en beter te kunnen schaatsen," vertelt Orie tegen de Telegraaf.

Nuis wist vorig jaar al een spectaculaire samenwerking met Red Bull af te ronden. Dankzij hulp van de rode stier werd hij de snelste schaatser ooit. Hij behaalde een snelheid van 93 km/u op een bevroren meer in Zweden.

Red Bull heeft het contract voor twee jaar vastgelegd. Het logo komt op de cap van de schaatspakken te staan. Overigens waren de drie Nederlandse atleten al teamgenoten. Ze reden allemaal al met een Jumbo logo.