Je raadt nooit wat tweedehands Bugatti Veyron velgen kosten

Alles aan de Bugatti Veyron is rammend duur. Als er iets stuk gaat is de eigenaar aan de beurt. Maar ook voor normaal slijtende onderdelen moeten meerdere ribben afgetikt worden. Zo ook voor deze set tweedehands velgen en banden.

Laten we vooropstellen dat een eigenaar van een Bugatti Veyron waarschijnlijk niet om cash verlegen zit. Hij (m/v) heeft namelijk een auto van een paar miljoen onder zijn kont. Maar toch is het niet leuk om onderdelen te vervangen. En bij de Bugatti is dat toch vaker nodig dan gedacht. De banden gaan niet zo heel lang mee vanwege de 1.001 pk die ze te voortduren krijgen (een kwartier op vol vermogen), maar ook mogen de velgen na twee bandenwissels vervangen worden.

Of dat laatste gebeurt is met de aangeboden set weten we niet, maar het maakt ze niet goedkoper. De verkoper van het setje tweedehansies met nog 85% van het profiel op de band vraagt er een ton in dollars voor. Dat komt neer op een pijnlijke 87.630 euro voor vier velgen met versleten banden. 

De verkoper zit daarmee niet ver onder de nieuwprijs van een set velgen met banden. Dat komt neer op $111.000,-. We wachten nog op bericht van de Veyron die op blokjes is teruggevonden.