Mercedes G-Klasse met bodykit en 700 pk laat je ogen smelten

Mercedes' G-Klasse is van zichzelf niet de allermooiste auto ooit gemaakt, maar sommige tuners willen dat gegeven graag accentueren met extra koolstofvezel. Heel veel extra koolstofvezel.

Nee, dit keer wijzen we de beschuldigende vinger voor deze creatie der wansmaak niet richting Duitse of Russische tuners. Dit keer zijn het de Britten die maar weer eens aantonen dat zij ook hoog geplaatst zijn op de wereldranglijst van volkeren met een gebrek aan smaak. De tuners van Urban Automotive namen een Mercedes-AMG G63 en veranderden deze in dit witte gedrocht.

Na de tune-sessie is de auto vijf centimeter breder geworden door de extra brede wielkasten, die ruimte moeten bieden aan de gigantische 23 inch velgen. Daarnaast vinden we rondom bumpers en sideskirts van koolstofvezel en is zelfs de behuizing van het reservewiel in het gewichtsbesparende materiaal uitgevoerd. het geheel is afgewerkt met een lading LED's op het dak.

De 585 pk die de AMG uit de vierliter V8 met twee turbo's haalt was niet genoeg. Urban Automotive heeft daarom ook het motorblok onder handen genomen met als resultaat 710 pk uit hetzelfde blok. Niet dat de auto dat nodig had, maar die hele bodykit was ook overbodig.