Veel paniek om niets: snowpocalypse valt reuze mee

Nou, nou, nou, wat was er weer een paniek om de vandaag intredende winterterreur: code geel, de NS die uit voorzorg alle treinen op stal hield, en schrapvluchten op Schiphol. En wat gebeurde er tot nu toe? Niets.

In 1940 marcheerde de bezetter binnen 5 dagen door Nederland, anno 2019 staan alle manbun-snowflakes al met de handjes omhoog bij de grensovergang. Want man man man, wat is Nederland een rubbertegelland aan het worden. Het KNMI kondigde voor de tweede keer deze week code geel af, Rijkswaterstaat waarschuwde voor een destructieve ochtendspits, de NS besloot dat het echt onmogelijk is om treinen volgens dienstregeling te laten rijden, en de KLM schrapte uit voorzorg 20 vluchten vanaf Schiphol. 

Het is nu bijna 11 uur, en er ligt alleen in het zuiden des lands een klein laagje sneeuw. De ochtendspits verliep bijna compleet zonder problemen, en ook de rest van de middag wordt er nauwelijks neerslag verwacht. Als we buienradar raadplegen, zien we dat er pas om 18:00 uur in het westen van het land sneeuw valt. Tegen die tijd zit de gemiddelde ambtenaar al lang bij moeder de vrouw aan de gehaktballen. En dan nog: met winterbandjes en een aangepaste rijstijl kom je daar ook nog wel doorheen. Laten we in vredesnaam afstappen van dat paniekvoetbal, waarbij Nederland al compleet in de stress schiet van een beetje winterse neerslag. Dat is echt geen reden om de veldbedden en noodrantsoenen er meteen bij te pakken. Waarschuwen voor sneeuw ok, maar om het halve land nou meteen op slot te gooien...We hebben godbetert een compleet leger aan strooiwagens (te volgen op deze interactieve kaart) die eventuele gladheid bij deze temperaturen zeer effectief bestrijden. Zo lang de Firestorm nog binnenblijft overleven we het wel.